Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@09:19:07 GMT

تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۵۰۸۴

تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: «شرکت دانش‌بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد این دانشگاه موفق به تولید شمش سلنیوم از لجن مس شد.»

حامد ثابت  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرج، از تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج خبر داد و اظهار کرد: «شرکت دانش‌بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج طی فرآیندی کاملاً تخصصی موفق به بازیابی و تولید عنصر ارزشمند سلنیوم از پسماندهای لجن مس آندی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با اشاره به اینکه در این پروژه تولید سلنیوم با استفاده از فرآیند پیرو -هیدرومتالورژی- صورت گرفته است، افزود: «عنصر سلنیوم یکی از عناصر شیمیایی شبه فلزی و کمیاب است، عدد اتمی آن ۳۴ و نشانه اختصاری آن Se است و از آنجایی که بیشتر به صورت ترکیب یافت می‌شود و به صورت خالص وجود ندارد، تهیه آن از ارزش ویژه‌ای برخوردار است.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ادامه داد: «مقدار سلنیوم در پوسته زمین حدود 0.05 تا 0.09 میلی‌گرم در هر کیلوگرم است و از نظر فراوانی بین عناصر پوسته زمین شصت و هشتمین عنصر محسوب می‌شود.

 ثابت  با بیان اینکه سلنیوم یکی از محصولات جانبی کارخانه‌های تولید مس بوده و دارای کاربردهای زیادی در زمینه‌های مختلف نظیر الکترونیک، متالورژی، رنگسازی، شیشه‌سازی و ... است، تصریح کرد: «منبع اصلی تهیه این عنصر لجن آندی حاصل از تصفیه مس است و از آنجایی که در مجتمع مس سرچشمه سالانه 200 تن لجن آندی تولید می‌شود؛ ظرفیتی بالغ بر 20 تن سلنیوم قابل استحصال را داراست که با استحصال این فلز ضمن جلوگیری از هدررفتن آن و پرهیز از آلودگی محیط زیست از خروج ارز از کشور به‌منظور واردات آن نیز جلوگیری می‌شود.»

وی توضیح داد: «در پروژه حاضر استحصال عنصر سلنیوم از پسماندهای لجن مس آندی به روش پیرو-هیدرومتالورژی انجام شده است که از مزایای آن می‌توان به کیفیت بهتر محصول، مصرف انرژی کمتر و آلودگی کمتر زیست‌محیطی اشاره کرد.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج همچنین تأکید کرد: «امروزه بیشترین استفاده سلنیوم در صنایع الکترونیک، فتوکپی، پرینترها، عینک‌سازی، رنگ‌سازی، لاستیک‌سازی، آلیاژهای فلزی، نساجی، عکاسی، دارویی (شامپوهای ضدشوره و ضدقارچ) و تشخیص پزشکی و غذایی است.

ثابت خاطرنشان کرد: «اکنون خط تولید صنعتی محصول در محل شرکت کیمیاگران گلستان فلز راه‌اندازی شده و آماده عرضه سلنیوم مورد نیاز صنایع  در تناژهای بالاست.

انتهای پیام/4103/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی تولید واحد کرج حامد ثابت محصول دانش بنیان سلنیوم لجن مس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانش بنیان لجن مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد

سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌الملل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در خانه نوآوری و فناوری ایران توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشت که سبب گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش‌بنیان‌ها شد.

به گزارش ایسنا، امیرحسین میرآبادی اظهار کرد: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمندی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته وی، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش مؤثری را ایفا کرد.

وی «نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور» را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی‌سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش بسزایی در جهش شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد داشت.

به گفته رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته میرآبادی، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین‌المللی کالا و خدمات آنها می‌دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رئیس‌جمهور اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم